perjantai 26. kesäkuuta 2015

rankka kesä

Yli kuukausi edellisestä kerrasta kun blogia päivitin. Välillä olen aloittanut kirjoittamista, mutta jäänyt kesken. On ollut kauhea alkukesä. Vettä tulee, ei olla vieläkään päästy tekemään ensimmäistä rehua, jouduttiin lopettamaan ensimmäinen hevoseni Pipsa, kaksi lehmää saanut poikimahalvauksen (onneksi tointuivat nopiaan eläinlääkärin avustuksella!), yksi lehmä polki vetimensä (ja siis sonninemä-ehdokas kaikenlisäksi). Mitähän muuta..

Sanni ja Cindy ovat olleet melko paljon töissä. Sanni tekee aivan mielettömän hienoa duunia, noinkohan sillä on spondyloosin aktiivivaihe mennyt ja siitä johtuen oireeton? Itse mietin, että kuinka paljon pennut (etenkin tiineys- ja imetys) vaikuttivat tuohon? Pitäisi melkein kysyä ammattilaisilta, voiko tuolla olla vaikutusta. Cindy kävi fyssarilla muutamia viikkoja sitten, se oli erinomaisessa kunnossa. Pelkäsin jo senkin takia kun tuntui, että Cindystä häviää töissä voima (=ei ruvennut puremaan ollenkaan, antoi eläimien mennä läpi). Vähän ennen fyssaria se kuitenkin ryhdistäytyi, mikä lie ollut. Mutta hyvin menee Cindyn ja Sannin kansa, olen ruvennut jonkinverran käskyttämään Cindyäkin. Sannista huomaa, että olen rikkonut sen aikanaan, sitä joutuu käskyttämään vähän enemmänkin.. Cindyn kanssa pitäisi löytää kultainen keskitie vaisto- ja käskytyöskentelyjen kanssa.

Vinku on aivan mieletön tyyppi! Navetassa ihan huikean rohkea, lampaita paimentaa jo aika mallikkaasti.. Hieno tyyppi kerrassaan! Melkoinen terrieri leikittäessä, moottoria riittää. :) Veljistäänkin on kasvanut oikeita malliyksilöitä. Mustalla urospennulla oli ylimääräinen hammas, kasvoi kitalakea pitkin. Muuta ihmettä ei noiden kanssa ole ollut, toivotaan että sitten aikanaan luustokuvat näyttävät yhtä hyviltä miltä nää tuntuvat arjessa ja "töillä"! :)

Ruu on jäänyt taas vähän vähemmälle työlle.. Aioin jo myydä sen, kasvattajansa olisi ostanut sen takaisin - varasin lennon sille, kun kaverini lähti hakemaan itselleen pentua. No, peruin kuitenkin Ruun lähdön kun se tuntui niin pahalta.. Aika hyvin rupeaa Ruu edistymään, pitäisi vaan ryhdistäytyä taas ja tehdä sen kanssa. Ruun ongelma on siis se, ettei se kunnioita minua ollenkaan sillon kun se päättää tehdä jotain. Eli melkoisen viettikova tyyppi on!

Cara on myynnissä, tällä hetkellä koeajalla. Katsellaan mitä tuleman pitää sen kanssa!

Hevosten kanssa on ollut enempi ja vähempi kaikkea.. Pipsan kaviokuume uusi, päätettiin että nyt on sen aika. Pihlalle tuli ihottuma, onneksi ei taida ainakaan paha kesäihottuma olla (jos on sitä) koska meni ohi ihan vaan pesemällä ja tervaamalla. Ja nyt Eimi ontuu, näyttäisi ontuvan vasenta etustaan - liekkö oikeassa kankussa oleva arpi taas vaivaa. Pehmeällä liikkuu paremmin, hädissäni katsoin tänään pulssit jaloista. Mutta tuskin sillä kaviokuumetta on, kaviot on kylmät enkä pulssia onnistunut löytämään.

Maanantaina mennään Pihlan kanssa Porthanin Vuokon kouluvalmennukseen. Jännää! P on kyllä ollut niin vähällä liikutuksella, mutta onneksi kunto ei näy kauhiasti tippuneen. Mutta vähän jännää miten se käyttäytyy. Jospa menee hyvin! :)