torstai 30. huhtikuuta 2015

Pihla kotiutui

Olin etsiskellyt hevosta talvella, ajatuksena olisi ruveta taas ratsastamaan aktiivisemmin. Oma hevoseni on jo 20v ja sillä kun on kaviokuumetausta, siitä ei enää käyttöhevosta saa. Kaviokuume kävi kerran aktiivisena tänätalvena, sen verran pahana, että mietittiin jo sen lopettamista. Kunnes Pipsa yhtäkkiä parani kun rupesin kyselemään, kenellä olisi kokemusta hevosen lopettamisesta. No, laitoin talvella nettiin ilmoituksen, että olen etsimässä hevosta. Tarjouksia tuli melko paljon, muutamaa hevosta käytiin katsomassa. Yksi "hylkäämäni ilmoitus" jäi kaivelemaan mielessä - 165cm ruunikko, ei. Suikku. Pipsahan on suoraan suikkulainen, ja samanoloista hevosta olin mietiskellyt. Kuitenkin hevonen tuntui liian isolta, mutta koska se oli lähellä (vaan 100km), päätin että lähden katsomaan. Jep, olihan se iso. Mutta tuntui heti sopivalta projektilta. Selväpäinen, mukava käsitellä, mutta silti vaati melko varmat otteet. Koeratsastin sitä vähän pellolla, kokeili minua selvästi esim. onko pakko mennä pellolla lumen alla virtaavan puron yli yms. Mutta tosi hyvältä se tuntui, päätin heti että käyn uudestaankin katsomassa.


Kävin katsomassa ja ratsastamassa Pihlaa yhteensä neljä kertaa. Joka kerta ihastuin enemmän ja enemmän. Viimeinen kerta oli eläinlääkärin tarkastus, jonka Pihla läpäisi kahdella pienellä huomautuksella, mikä oli eläinlääkärin mukaan erittäin hyvä. Joten, kaupat tuli ja tiistaina haettiin Pihla kotia.



Kuva ennen Pihlan meille tuloa

Pihla on melko raaka. Peruskoulutettu on, mutta koska se on ollut pitkään käyttämättä, alku on muistuttelua. Laukka nousee ja näin poispäin. Pihla on melko herkkä tyyppi, nyt ruvetaan etsimään sille sopevia kuolaimia. Ratsastin Pihlaa ensimmäisen kerran kotona tänään, ostin viime viikolla waterfordit. Tosi hyvältä tuntui, Pihlalle tuntuivat sopivan suuhunkin, ei pääse puremaan kuolaimeen, suu toimi erinomaisesti. Pitää seuraavaa kertaa varten kehdata etsiä se alaturpis. Meidän pienhevosen remonttiturpis oli liian pieni.

Kunhan Pihlan saa kesäkenkään, uskallan sitten laskea sen samaan tarhaan toisten tammojen kanssa. Tällä hetkellä niillä on väliaita, saavat tutustua toisiinsa. Mutta en päästä niitä samaan tarhaan ennen kun Pihlalta on hokit poistettu. :D Pihlalla näkyy kuluneen vasemmasta etusesta kenkä melko pahasti, sillä on paha tapa kuopia maata silloin kun ärsyttää. Betonin hakkaaminen ei ole kauhian kiva.

Tuntuu kyllä, että löysin juuri sopevan projektin! :)

Ps. Katsokaa, täysin koiravapaa päivitys! ;)

maanantai 20. huhtikuuta 2015

täydellinen pentu

Vinksinvonksin <3 


Kyllä saa kivempaa pentua etsiä! Vinku ei vielä ole vielä syttynyt, joitain väläyksiä on ollut. Mm. pysäytti juoksemaan lähteneet pässit, käänsi ne mulle ja sen jälkeen oli ihan kujalla. "WTF, mitä mä teeeeeen?!?!" :D Lampolassa pakkasi lampaat nurkkaan ja sitten istahti tyytyväisenä syömään papanoita. Myös pihatossa on tosi rohkea ja hieno, ei se paimenna niitäkään mutta puikkelehtii esim. pöydälle karanneiden vasikoiden ympärillä. Ei pelkää esim. metalliportteja tai metallisten lukkoparsilaitteiden ääntä yms. :)


Se, miten Vinks toimii parsinavetassa, on ihan huippua! Kävelee kapeilla käytävillä, kulkee hyvin ritilöiden yli, ei pelkää lehmiä. On ehkä vähän turhan uhkarohkea, mm. meni lomittajan perässä lehmän parteen. Minä huudan Vinkulle että nyt pois sieltä, Vinksu tulee sieltä tyyliin "mitä sää oikein mesoat siellä". Hullu pentu. :) Samoin jos olen esim. toisessa päässä käytävää ja menen kyykkyyn ja kutsun Vinkua, se juoksee täysiä ja hyppää suoraan päin. Että kannattaa ottaa koppi. :P Aivan mielettömän hienoluonteinen pentu, tää on jotain niiin mahtavaa!


Vinksinvonksin ei ole juuri mitään uutta opiskellut. Vähän on tehty pentutokoa, samaisia kuin aikaisemminkin - seuraamista, istumista ja maahanmenoa. Ulkona luoksetulosta saa nykyään vähän vääntää, mutta jos on esim. namia tai lelu niin se kyllä tulee ihan innoissaan. Muuten se tykkää kyllä riehua yksinään tai toisten koirien kanssa ja välillä ignooraa ihmisen. :)

Cindy on ollut vähän kipeänä. Joutui antibioottikuurille tulehtuneen sylkirauhasen takia, kaulaan kasvoi iso patti. Se hävisi aika pian kuurin aloittamisen jälkeen - torstaina Cindy oli ihan outo, ei tehnyt töitään sillä teholla kuin normaalisti, mutta oli onneksi perjantaina jo normaali! Sanni meinaa ottaa paikkansa ykköskoirana takaisin, se on taas yhtä hyvässä työkunnossa kuin esim. alkukesästä 2013. Tää on niin outoa, ei ole edes fyssarilla vielä käynyt pennejen jäljiltä - Sanni laihtuu, lihakset kehittyvät, se työskentelee aivan huippuhyvin. :)

Mitäs muuta.. Päätettiin vähentää lampaita melko kovalla kädellä - huomenna tulee auto 20 lampaalle, tarkoitus on vähentää sillain, että uuhia on vain kymmenkunta. Ja Aapo-pässin lähtö kirvelee jo nyt, sen parempaa pässiä saa hakea. Mutta jos se ei saa uuhia tiineeksi, niin ei mahda mitään. :(

Nyt tarvitsee mennä taas nukkumaan - on tämä blogi kyllä melko jäässä. Huomisesta tulee melko kiirepäivä, kengittäjäkin tulee käymään. :)