maanantai 20. huhtikuuta 2015

täydellinen pentu

Vinksinvonksin <3 


Kyllä saa kivempaa pentua etsiä! Vinku ei vielä ole vielä syttynyt, joitain väläyksiä on ollut. Mm. pysäytti juoksemaan lähteneet pässit, käänsi ne mulle ja sen jälkeen oli ihan kujalla. "WTF, mitä mä teeeeeen?!?!" :D Lampolassa pakkasi lampaat nurkkaan ja sitten istahti tyytyväisenä syömään papanoita. Myös pihatossa on tosi rohkea ja hieno, ei se paimenna niitäkään mutta puikkelehtii esim. pöydälle karanneiden vasikoiden ympärillä. Ei pelkää esim. metalliportteja tai metallisten lukkoparsilaitteiden ääntä yms. :)


Se, miten Vinks toimii parsinavetassa, on ihan huippua! Kävelee kapeilla käytävillä, kulkee hyvin ritilöiden yli, ei pelkää lehmiä. On ehkä vähän turhan uhkarohkea, mm. meni lomittajan perässä lehmän parteen. Minä huudan Vinkulle että nyt pois sieltä, Vinksu tulee sieltä tyyliin "mitä sää oikein mesoat siellä". Hullu pentu. :) Samoin jos olen esim. toisessa päässä käytävää ja menen kyykkyyn ja kutsun Vinkua, se juoksee täysiä ja hyppää suoraan päin. Että kannattaa ottaa koppi. :P Aivan mielettömän hienoluonteinen pentu, tää on jotain niiin mahtavaa!


Vinksinvonksin ei ole juuri mitään uutta opiskellut. Vähän on tehty pentutokoa, samaisia kuin aikaisemminkin - seuraamista, istumista ja maahanmenoa. Ulkona luoksetulosta saa nykyään vähän vääntää, mutta jos on esim. namia tai lelu niin se kyllä tulee ihan innoissaan. Muuten se tykkää kyllä riehua yksinään tai toisten koirien kanssa ja välillä ignooraa ihmisen. :)

Cindy on ollut vähän kipeänä. Joutui antibioottikuurille tulehtuneen sylkirauhasen takia, kaulaan kasvoi iso patti. Se hävisi aika pian kuurin aloittamisen jälkeen - torstaina Cindy oli ihan outo, ei tehnyt töitään sillä teholla kuin normaalisti, mutta oli onneksi perjantaina jo normaali! Sanni meinaa ottaa paikkansa ykköskoirana takaisin, se on taas yhtä hyvässä työkunnossa kuin esim. alkukesästä 2013. Tää on niin outoa, ei ole edes fyssarilla vielä käynyt pennejen jäljiltä - Sanni laihtuu, lihakset kehittyvät, se työskentelee aivan huippuhyvin. :)

Mitäs muuta.. Päätettiin vähentää lampaita melko kovalla kädellä - huomenna tulee auto 20 lampaalle, tarkoitus on vähentää sillain, että uuhia on vain kymmenkunta. Ja Aapo-pässin lähtö kirvelee jo nyt, sen parempaa pässiä saa hakea. Mutta jos se ei saa uuhia tiineeksi, niin ei mahda mitään. :(

Nyt tarvitsee mennä taas nukkumaan - on tämä blogi kyllä melko jäässä. Huomisesta tulee melko kiirepäivä, kengittäjäkin tulee käymään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti