maanantai 30. maaliskuuta 2015

karitsointeja ja kerintää

Meillä on ollut nyt muutaman viikon ajan melkoinen ruuhka karitsointien suhteen. Lampolassa alkaa olla tungosta, onneksi tällä viikolla lähtenee kymmenkunta uuhta poikkeensa. Parhaana päivänä poiki kolme uuhta, muutenkin on ollut tahti sellaista "kahdeksan uuhta viikossa". Ei olisi enää kuin muutama jäljellä! :) Yksi karitsointi oli melkoinen - ensimmäinen karitsa hurjan iso (arvelisin että n. 5-6kg, en ole punninnut karitsoja), seuraava ei oikein edennyt ja kaiveltiin se ulos, oli väärinpäin ja se kuoli. Kolmas oli ihan ihme solmussa itsensä kanssa, melko iso karitsa sekin. Onneksi tuollaisia ei paljoa ole! :)




Ruun sisko Danger tuli mulle joksikin aikaa treenattavaksi. Kiva narttu, vähän ylisosiaalinen mutta mä niin tykkään millainen se on eläinten edessä. Video Dangerista helmikuulta, hiehoilla jotka Cindy oli juuri koirannut, eli niitä oli paimennettu n. viisi minuuttia. :)


Toinen poika lensi eilen pesästään, lähti kaverille aluksi kokeiluun, mutta kuullostaa siltä että se ei takaisin tule. :D Winx on ollut tänään vähän masentunut, onneksi Sanni leikittää pentuaan ja sillä on muitakin kiusattavia. Ollaan autoiltu nyt jonkinverran ja treenattu istumista ja maahanmenoa. Vielä ei ole mitään ideaa paimentamisesta.

Musta poika
Musta poika

Winx

Winx

Winx
Sanni on äärettömän hyvä äiti, vaikka niin minä aina oletinkin sen olevan. Sanni leikkii Vinksun kanssa ihan onnessaan, mm. repivät leluja ja jahtaa kun Vinku juoksee sitä karkuun lelu suussa. Hauskoja tyyppejä! :)

Mitäs tässä muuta.. Kaksi lehmää lähtee teuraaksi keskiviikkona, harmittaa tosi paljon. Toinen on meidän Viiman (50-tonnari) jälkeläinen, maitohormonilla kokeiltiin jotta lähtisi lypsämään mutta ei. Eipä sellaista lehmää kehtaa pitää, jolla on päivämaito 5kg.. Toinen on Hertta, viime kauden kivasti lypsänyt hyväsukuinen äykky, mutta sillä on vasikka hävinnyt - 4kk kohdalla kaikki oli hyvin. Ilmeisesti muumioitunut, toivottavasti teurastamolta tulee tieto mitä siellä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti