tiistai 3. maaliskuuta 2015

kaikki hyvin on

Pennut kasvaa ihan kauhean hirveää vauhtia! Mä en tajua miten ne on jo noin isoja, ja ensimmäinen pentu lähtenee jo parin viikon päästä suureen maailmaan. En saanut pentuja punnittua, pitää pentutarkastuksella ja sirutuksella sit samalla ottaa pennuille painot. Mutta painoa on tullut lisää ja paljon.


Sanni vielä imettää pentuja, mutta ei halua enää esim. nukkua pentujen kanssa yötä ja muutenkin hengailee paljon sohvalla ettei pennut pääse kokoajan kiusaamaan. Leikkuuhaava on siisti ja hyvin parantunut. Maitoa riittäisi varmaan ainakin tuplamäärälle pentuja.. Eli kaikki on hyvin jne. :)

Luonne-eroja ei aivan kauheasti ole. Ruskea pentu on nykyisillään vilkkaampi kuin musta uros, mutta musta uroskin on kovin rohkea ja leikkiväinen. Narttupentu on melkoinen äkäpussi, ei jää jalkoihin vaikka on pienempi ko pojat.





Musta poika on vielä työpaikkaa vailla. Vanhempien ja suvun perusteella uskon pentujen olevan hienoja allroundereita, tekevät sekä sisällä että laitumella, lampailla että naudoilla. Mm. Sanni toimii erinomaisesti emojen kanssa pihatossa että lypsylehmien kanssa navetassa, sekä pentujen täti on minun ykköskoira Cindy, menee seinän ja lehmän välistä sujuvasti jne. Mielellään autan pennun koulutuksessa tai vaikka koulutan osittain valmiiksi. :)





Cindy oli muutes kiimakoirakurssilla tässä viime viikolla. Hyvin meni, sokkotreeni oli vielä vähän hankala purkkiradalla, mutta "nuuskuttimesta" löysi kiimahajun vaikka häiriönä oli mm. saman lehmän tiineysnäyte. Nyt pitää vaan vahvistaa ilmaisua kotona ja treenata vaikka teellä nenän käyttöä. Mutta minusta tuo tee ehkä vähän sekoittaa hommaa, tai ainakin koiralle pitää pystyä kertomaan ennen treenin aloittamista, mitä me ollaan etsimässä.

Nyt ajattelin, että rupean kouluttamaan myös muita kelpieitä itsekseni kotona. Meillä on niin pieni karja, että kiimanäytteitä ei saa kerättyä oikeasti kunnolla, mutta onneksi on kavereita joilla isot lypsykarjat. :) Toivotaan, että treenin tulos on yhtä hyvä mitä odotan sen olevan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti