maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ruu 1v

KenguRuu täytti eilen yhden vuoden! Ja pennutkin jo kohta 7vk, huh!


Ruu on ollut ja on melko opettavainen koira. Sehän tuli minulle alunperin sillä idealla, että myyn sen Suomessa. Arvelin kuitenkin, että jos Carasta ei tule niin hyvää paimenta kun tarvitsen, jätän Ruun itselle - Ruu näytti jo pentuna oivalta tyypiltä! Sitähän se on edelleen, mutta töitä on. Joudutaan rakentamaan suhdetta uudelleen ja paremmaksi Ruun alettua venyttää rajojaan ja käyttämään vapauttaan väärin. Mutta hieno siitä tulee, minusta Ruun luontaiset paimenominaisuudet ovat ehkä jopa paremmat kuin Cindyllä. Edelleen mietin, että olisiko arki helpompaa jos olisi pelkästään narttuja, jos möisi Ruun syksyllä pois kun saisi sille perusradan alle, ja jättäisi ehkä jalostusoikeuden itselle. Mutta let's see, raaskiiko tuollaisesta koirasta luopua?! Ensimmäinen koira joka näyttäisi olevan oikeasti priimaa ja vielä paimentaakin kivasti.




Ylläolevassa videossa treenataan Ruun kanssa sitä, että se tekee töitä oikeasti minulle eikä itselleen, ja sitä kautta voittaisi Ruun kunnioituksen. Huom! Ruuta ei ole koulutettu, kaikki sen ominaisuudet mitä videolta näkyy, ovat luontaisia - etäisyys, flankit jne.

Mielestäni Ruulla on luontaiset kaaret, luonnostaan flänkit auki, sillä on melko paljon silmää, mutta käyttää myös kroppaa. Ahtaassa ei olla töitä tehty, mutta liikkuu hyvin navetassa (sekä emo/nuorkarjapihatossa että vanhassa parsinavetassa) ja lampolassa. Ruu on hirmuisen viisas koira - huijaat sitä kerran, se muistaa. Siinä missä tytöt ovat antaneet minun virheet anteeksi, Ruu ei niin tee. Ruu vaikuttaa melkoisen kovalta koiralta, mutta mielestäni pinnan alla siellä on nöyrä ja kiva tyyppi! En voi puhua kovin ohjaajapehmeästä, mutta ei se kauhistuttavan kovakaan ole - se ottaa palautteen hienosti ja vastaa koulutukseen nopeasti! Mm. rupesin huvikseni treenaamaan tokoa tässä joku aika sitten - Ruulla on jo nyt kiva perusasento (tosin ei käskystä ja en ole häivyttänyt palkkaa) ja nyt illalla tein pari kertaa istu-seiso-vaihtoja. Voisipa melkeen kuvitella käyvänsä Ruun kanssa kesän aikana muutamassa tokokokeessa. :)

Ruu 3kk
Ruu on paimentanut melko vähän, oikeastaan ollut vaan mukana hakemassa lehmiä muutaman kerran kesällä, vähän sytytellyt lampailla ja hiehoilla. 8kk iässä Ruulla oli ongelma, että se ei halunnut painostaa eläimiä liikkumaan kuin vaan silmällä, ja jumivilla, hankalilla hiehoilla se oli ongelma. Mutta Ruu oli kovin nuori, ei siinä iässä olisi tarvinnutkaan tuon paremmin noita eläimiä työstää. Kun ajattelee, että Cindykin sai tehdä niiden kanssa töitä, vaikka on aikuinen ja vahva koira. 

Alla olevassa videossa Ruu 8kk paimentaa siis hiehoja kaverin luona Nilsiässä!







Ruu 7kk

Ruuhan on noiden Sannin vahinkopentujen isä. Mä olen niin innoissani noista pennuista, vaikka aluksi vahinkoastuminen, sektio, palleatyräpentu, Sannin haavan takapakki yms. tuntuivat niin maailmanlopulta.

Muutama kuva Ruun vanhemmista, otettu kun kävin hakemassa Ruun Hollannista:







Loppuun vielä muutama kuva Ruun pennuista, leikkitätinä kuvissa kääpiösnautseri Riesa:

Vapaana oleva urospentu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti