lauantai 21. helmikuuta 2015

4vk

Hyvin kasvavat pikkuiset! :) Tyttö on tieten vähän pienempi, mutta minun mielestäni erittäin hyvät painot. Sannilla on aivan kauhean paljon maitoa, aamulla jo kyselin tutuilta ja soitin eläinlääkärille ja kaikkea, että miksi Sanni piippaa - haluaa pentujen luokse, pois, pentujen luokse, pois.. Ei ole hätä ulos. Sitten katsoin, että sillä on utare ihan täysi, ja pennunmokomat ovat raapineetkin punaisia jälkiä. Leikkasin jo kerran pentujen kynnet, mutta leikkasin aamulla uusiksi ja olivat kyllä kasvaneetkin! Tosi paljon kyllä pitää tietää, ja oppii tässä pentujen kanssa.Eläinlääkäri kehotti antamaan Sannille kipulääkkeen, ja nyt antaa taas pentujen imeä normaalisti.


Tyttö, missäs olisi parempi paikka leikkiä kuin muovisäkin päällä? :)
Ruskea poika, tästä tulee isona lammaspaimen :)
Musta poika, ihan isin näköinen pentu. Työpaikka on vielä hakusessa :)
Pennut liikkuvat jo tosi paljon paremmin kuin muutama päivä sitten - näyttää että hallitsevat vähitellen kroppansa. Pienet asuvat jo oikeastaan päivät kokonaisuudessaan talossa muiden kanssa, ovat päässeet tutustumaan toisiin kelpieihin. Ruu tykkää pennuistaan kovasti, Cara haluaisi leikkiä niiden kanssa, on vaan vielä vähän turhan rajut leikit että pitää toppuutella. Cindy on niin hämillään, ei sitten tajua miksi täällä asuu tuollaisia pikkupetoja. Sanni on kyllä melkoisen suojeleva pentujaan kohtaan, mutta antaa toisten kelpieitten katsella pentuja, ja olla niiden kanssa kunhan eivät kauheasti riehu. :)

Seuraavaksi olisikin vuorossa pentujen toinen madotus. Ja kahden viikon päästä jo ell-tarkastus ja sirutus yms. Kylläpä aika rientää!

torstai 19. helmikuuta 2015

pennut kasvaa

Onpas blogi ollut hiljainen. Niin kauhea väsymys ja kiire, ettei ole jaksanut blogia päivitellä. Mutta videota on otettu, painoja mittailtu jne. :)


 Pennuista on kasvanut melkoisia veijareita! Nämä olivat jotenkin tosi kehittyneitä jo kolmeviikkoisina, silmät aukesivat ennen kuin kerkesivät kaksiviikkoiksi. Tyttö tuntui aluksi vähän "mitäänsanomattomalta", mutta täsäs muutama päivä sitten tein valintani ja tyttö jää kotiin. Kolmen viikon rajapyykin kohdalla tyttö alkoi näyttää jo sitä, mitä uskon sen olevan myös luovutusiässä - vahva ja rohkea pentu. Ja siis ovathan pojatkin rohkeita, kaikki pennut kestävät esim. jätesäkin ravistelun, kävelevät jätesäkkien ja muovipussien päällä. Laminaatilla liikkuvat hyvin, samoin parketilla. Erilaiset matot on jees, pahvilaatikot.. Tyttö oli todella hauska eilen, kun päästin pennut ensimmäistä kertaa olohuone-keittiö-alueelle - Cara haukkui toisessa huoneessa, tyttö alkoi tohkeissaan haukkua takaisin. Hauskoja!


Ruskea poika näyttäisi ehkä olevan porukan rauhallisin. Mutta rohkea, viihtyy sylissä ja myös seikkailee. Musta poika on itsenäisin. Kaikki liikkuvat hyvin, tokihan ne ovat vielä vähän epävakaita tuossa iässä, mutta CA:n oireita en pysty löytämään, en videolla enkä ilman. 

 
Sanni tahtoisi jo töihin. En ole ottanut kummemmin navetalle vielä, koska haava ei ole parantunut ihan odotetusti. Utare on niin iso että hautoo, ja pennut repivät. Kaikkien pentujen purennat näyttävät tällä hetkellä hyvältä! Madotin ne 3vk kohdalla, nyt pitäisi alkaa leikata kynsiä. Vitsit kuin kivaa!


Sitten vielä videota, nehän kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:


Siivousapulaiset. Tosiaan, räväytin jätesäkin auki juuri ennen tuota eikä mitään ongelmaa. Rohkeita viikareita kaikki!


Seuraavat videot ovat eiliseltä, kun pennut hengasivat ensimmäistä kertaa pentuhuoneen ulkopuolella:



Toinen pojista on vielä työpaikkaa vailla hyvän kodin löytyessä! Toki leikittelen vähän ajatuksella, jos pitäisin itse kaksi pentua, ja möisin uroksen sitten koulutettuna ja kuvattuna eteenpäin. Mutta let's see, olisihan se mukava jos löytyisi toisellekin pennulle hyvä työkoti jo nyt! Narttupennulle olisi ollut monta ostajaa, mutta päätin pitää sen itse.

Tykkään pienistä Sammakonpojista niin paljon <3

lauantai 7. helmikuuta 2015

2 viikkoa

Blogin päivitys on vähän jäänyt, on ollut melkoista kiirettä navetalla. Mutta, pennut kasvavat hyvin, Sannikin on toipunut hyvin. Sannillahan tuli tukitikeistä lankareaktio, mutta on nyt parempaan päin!



Kuolleen pennun ruumiinavaustulos tuli jo viime viikon torstaina. Pennun kuoleman syy oli synnynnäinen palleatyrä, pienet keuhkot.



Koirattiin Cindyn ja Caran kanssa eilen 7-8kk vanhoja hiehoja. Eli hiehot ensimmäisen kerran ulkona, ensimmäisen kerran koiralla. Olenpa vaan tyytyväinen, niin hienot kelpiet ja tämä on varmasti osasyy hiehojen rauhallisuuteen. Etenkin Cindy loistaa tällä videolla, Cara on vähän jumissa silmänsä kanssa!