tiistai 5. toukokuuta 2015

kokeile minua, kokeile!

Pihla on ollut meillä nyt viikon. Myyjä oli ihan oikeassa, kun sanoi että Pihla kokeilee minut varmasti hyväksi. Kengittäjä ei ole kerennyt vielä käymään, kävin ostamassa kengityssetin ja otettiin itse siltä kengät pois. Yöllä ennen kenkien poistoa (la-su välisenä yönä) hevoset olivat rikkoneet niitä erottavan väliaidan ja löytyivät aamulla kaikki samasta tarhasta. Kaikki oli hyvin, joten keräsin sitten väliaidat pois, saavat olla nyt samassa pihatossa ja tarhassa.

Ällöttävää kun joka paikka on ihan liejuna, toivottavasti rupeaa kuivamaan pian. Hevoset jo haikailevat vihreän perään :)

Pihla tuntuu edelleen kivalta valtataistelusta huolimatta. Olen ratsastanut sillä kolme kertaa, eilen käytiin pidempi maastolenkki, ehkä jotain 8km. Ensimmäisellä kerralla käytin waterfordia, kahdella edellisellä kerralla oli suussa oliivikolmipala. Peltojen kuivamista odotellessa, pääsisi ratsastamaan pelloilla (meillä kun ei enää kenttää ole) ja viemään Pihlaa eteenpäin.




Eilinen maastolenkki oli tosi kiva! Siihen asti kun tultiin takaisin kotiin. Käytiin metsäautotiellä ravailemassa ja laukkaamassa, ihan hyvin pysyi käsissä pelkällä kolmipalalla, tuntui vähän raskaalta mutta ei mitään kauhian pahaa! Ehkä voisi seuraavalla kerralla laittaa waterfordin, voi olla parempi maastokuolaimena. Minulla on ratsastaessa sellainen ongelma, että tuntuu tosi pahalta ottaa riittävä tuntuma hevosen suuhun. Ravissa ja laukassa onnistun, mutta käynnissä.. En tiedä mikä siinä on. Pitää päästä käymään valmennuksissa Pihlan kanssa, jotta saa minun ongelmat perusratsastuksessa korjattua.

Pihlan kanssa on ollut ratsastaessa oikeastaan ainoana ongelmana se, että Pihla pysähtyy välillä eikä halua liikkua johonkin suuntaan. Metsäautotiellä ei olisi halunnut kääntyä takaisin kotiinpäin, siellä kyllä hyväksyi nopeasti sen, että kyllä me käännytään. Mutta kotiin tullessa melkein pihassa, emopihaton kohdalla Pihla teki oikeasti stopin. Sain hivutettua sitä muutamia kymmeniä metrejä eteenpäin siksakilla, muutama askel kerrallaan. Lopulta pitkän, ehkä vartin tjv taistelun jälkeen jalkauduin ja talutin sen mutalammikoiden  läpi. Joo, Pihlasta ei ehkä kenttäratsua tulisi, voisi vesiesteet olla melkoinen haaste opettaa. :D Mutta siis jopa maasta käsin sai tehdä töitä, että sai Pihlan kurakon läpi, ja vesi onkin oikeastaan ainoa ongelma ratsastaessa. Mutta uskon että tuotakin voi siedättää johonkin pisteeseen asti!

Eilen oli niin nätti aamu, että piti ottaa muutamia kuvia ennen lypsyä! 







Aloitin eilen Vinkun sytyttelyn. Vinks on selkeästi kiinnostunut lampaista, mutta ei ole vielä syttynyt, sen paimentaminen on jotain paimentamisen ja leikkimisen väliltä. Mutta, sehän on vasta reilu 3kk vanha, ei mitään kiirettä! :)


Ruu paimensi myös eilen, se alkaa olla aika kiva. Pitäisi oppia itse rentoutumaan ja luottaa koiraan, ja ylipäätään päästä tekemään oikeita töitä. Ruusta tulee hieno, josko sille saisi perusradan ensi syksynä. :)

Sanni, Cindy ja Cara ovat tehneet töitä. Cara on outo, se tekee töitä tosi kivasti, mutta jos yritän treenata sen kanssa paimennusta, se on ihan hölmö. Joten ehkä me jätetään treenailut välistä, treenatkoon töissä. ;) Sanni on ollut erinomaisessa kunnossa, aikoo vissiin vallata paikkansa ykköskoirana takaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti