lauantai 24. tammikuuta 2015

huono onni jatkuu - sektio

Kaikki ei mennytkään niinkuin odotettiin. Odottelin lämpöjä laskevaksi viikonlopusta lähtien, ja ne viimeinkin laskivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Lämmöt eivät kuitenkaan nousseet odotetusti - lähdin vähän aiemmin koulusta torstaina, jotta kerkeäisin varmasti synnytykseen. Mutta ei, lämmöt rupesivat nousemaan hieman vasta perjantai-aamuna. Poltot olivat vaimeat vielä kaksi tuntia ensimmäisten työntöjen (ja vesien) jälkeen, joten päädyin lähtemään eläinlääkärille samointein. Aluksi näytti, että odotellaan, annetaan vain kalkkia ja ehkä oksitosiinia. Ensimmäinen pentu jäi kuitenkin synnytyskanavaan kiinni, joten Sannille jouduttiin tekemään sektio.


Jopa se noin 3h synnytyskanavassa ollut pentu voi hyvin. Pentuja syntyi yhteensä viisi, kolme urosta ja kaksi narttua. Toinen nartuista oli hyvin pieni ja alikehittynyt, joten siitä ei ollut eläjäksi ja se hiipui pois.

Poika 1 (B&T) - 440g
Tyttö (B&T) - 340g
Poika 2 (R&T) - 360g
(Tyttö (R&T) - Hyvin pieni ja alikehittynyt, syntyi elävänä mutta kuoli)
Poika 3 (R&T) - 450g




Pelotti kyllä nähdä Sanni maha auki leikkauspöydällä. Olin melkein varma, että nyt se kyllä kuolee. Olen ollut mukana monenlaisissa lehmien ja lampaiden kanssa, mutta onhan se koira aina eriasia. Koiran tunnearvo on mittaamaton. Mutta, Sanni kuorsasi koko leikkauksen ajan sikeässä unessa, ja ei vaikuta nytkään kipeältä. Aluksi Sanni ei jaksanut itse hoitaa pentujaan, jouduin pissattamaan ja kakattamaan pennut muutaman kerran. Ehkä 4h kotiinpaluun jälkeen Sanni rupesi hoitamaan pentujaan itse, ja minä pääsin hetkeksi nukkumaan. Meinasin nukkua ensimmäisen yön pentulaatikon vieressä, mutta siirryin kyllä aika äkkiä omaan huoneeseeni karkuun . :p

Kaikki pennut ovat todella reippaita, myös se ensimmäinen, synnytyskanavassa juminut pentu. Kiemurtelevat, huutavat hurjasti, tuhisevat... :)


Pennut näyttävät selkeästi kelpieiltä, mutta täytynee vielä seurailla niitä ja ottaa tarvittaessa DNA-testi. Olen kyllä niin onnellinen, että kaikki tuntuu olevan nyt ihan kunnossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti