keskiviikko 28. tammikuuta 2015

hyvästi pieni seikkailijapoika!

Sanoin maanantaina, että kaikki näyttää olevan hyvin. Ja niinhän se näyttikin. Tiistai-aamuna mikään ei ollut enää hyvin. Kun tulin navetalta, huomasin, että iso ruskea pentu (kyllä, juuri se jota kovasti kehuin) ei juonut. Puntari kertoi sen menettäneen jo 20g painoa. Lämmöt olivat 35,1°C. Useammat eläinlääkärit sanoivat, että ei sille voi tehdä mitään muuta, kuin koettaa pakkosyöttää ja pitää lämpimänä. Nutriplussaa ja emonmaidonvastiketta. Iltapäivällä sain yhden eläinlääkärin kiinni, joka ehdotti AB-kuuria, oireet voisivat täsmätä keuhkotulehdukseen. Tai ehkä herpekseen. Eläinklinikoille Iisalmeen ja Kuopioon koetettiin, sanoivat että pentu ei kestä matkaa, heillä on täyttä tai he eivät voi tehdä noin pienelle mitään. No, ehkä puoli tuntia antibiootin jälkeen pieni ruskea kuoli.

Tuntuu niin pahalta. Eilen ja tänään on itketty niin paljon, että päätä särkee edelleen. Miksi tuo pentu kuoli? Elvytinkö minä sitä väärin? Kuolevatko muutkin pennut? Entä Sanni?

Pentu lähti tänään Helsingin Yliopistolle tutkittavaksi. Arvoin Eviran ja Yliopiston väliltä, mutta saamani tiedon mukaan Yliopistolla on pätevä neurologiaan erikoistunut patologi. Ja siellä oltiin jopa kuultu kelpien CAsta. Tsekataan se siis samalla varmuudenvuoksi, vaikka olen 99% varma asialla olleen keuhkotulehduksen tai herpeksen. Ja ainakaan kuulopuheitten mukaan ko sairautta ei ole koskaan tavattu näin pienillä pennuilla. Asiasta kiinnostuneiden kannattanee malttaa mielensä - jos (ja toivottavasti kun!!) muut pennut ovat OK, tutkimuksessa voi kestää jopa kolme kuukautta. Jos muut pennut sairastuvat, yrittävät parhaansa mukaan nopeuttaa tutkimusta.


Muut pennut näyttävät reippailta ja syövät hyvin, ainakin toistaiseksi. En nuku edes samassa huoneessa kuin pennut, mutta jos kuulen kesken unen pienenkin vikinän, pomppaan automaattisesti ylös. Että se siitä normaaliin elämänrytmiin palaamisesta, katsellaan uudestaan parin viikon päästä..

Poika 1 (B&T) - (440g) (485g) (530g) (598g) 725g
Tyttö (B&T) - (340g) (375g) (415g) (463g) 580g
Poika 2 (R&T) - (360g) (405g) (456g) (488g) 605g

Kasvuprosentit 21%, 23% ja 25% 44h:n ajalta. Punnitsin pennut toki viime yönä, mutta ihan tarkkaa mielikuvaa ei luvuista jäänyt - halusin vaan varmistaa, että painot oikeasti nousevat ja pennut ovat OK.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti