keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kiimantarkkailukoira Cindy - kiimakoulu osa 1

Cindy aloitti tänään kiimantarkkailukoirakoulun. Mielenkiinnolla ollaan odoteltu ja katseltu, millaisia tuloksia saavat kyseisellä koulutuksella aikaan, ja koska tulokset ovat olleet ilmeisen hyviä, ilmoittauduin mukaan. Mietin vähän minkä koiran otan. Cindy tuntui helpoimmalta ratkaisulta, koska se on ollut niin helppo kouluttaa joka asiaan, ja toisaalta se on valmis koulutettavaksi - ei tarvitse keskittyä sen kanssa mihinkään sellaisiin juttuihin kuten käytöstavat, oppiminen tai olosuhteet.

Koulutus aloitetaan opettamalla koira etsimään teetä. Alkuopetuksessa käytetään hajuntunnistukseen tarkoitettua "nuuskutinta", jonka avulla koira on helpompi opettaa tunnistamaan haluttu haju.

Tänään opeteltiin käyttämään nuuskutinta ilman koiraa sekä totutettiin koiraa nuuskuttimeen. Cindy hyppi hyvin pöydälle missä nuuskutin on. Ensimmäisellä kierroksella reagoi pienesti "purkinvaihtajapaletin" kolinaan, mutta toisella kierroksella ei kuullutkaan enää sitä pientä räminää. Ehkä minä luin Cindyä väärin, ja se ei kauheasti jännittänytkään sitä. :)



Huomenna jatketaan, jos Sanni ei päätä lopettaa panttaamista yöllä. Tänään tuli 65pv oletetusta astumisesta, joko olettamus on väärä tai Sanni kantaa pitkään.. Tosi rauhallinen se on, lämmöt ovat olleet tänään välillä 37,1°C-37,5°C. Sannin normaalilämpö on matalampi kuin normaalisti, yli viikon ajan mittauksilla olen saanut lämpöjä (tätä päivää lukuunottamatta) 37,3°C-38,2°C. Pennut vaikuttivat ainakin eilen olevan elossa (vietin varmaan tunnin pentulaatikossa Sannin kanssa tunnustellen mistä minä ne pennut löydän, kun moisesta tarkkailusta ei kokemusta ole). Pitää käyttää Sannia eläinlääkärillä päivän, parin päästä, jos ei rupea homma etenemään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti